reede, mai 09, 2008

Sportland Kõrvemaa kevadjooks 16 km

3. mai 2008 - Sportland Kõrvemaa kevadjooks, 16 km. Täpselt nii nagu jooksukalender ette nägi.

Kevadjooks istus mulle eelmisel aastal väga mõnusalt, rada oli hea ja enesetunne samuti. Isegi naine jooksis. Ja sõbrad Siimpojad kah.

Aga sellega ei olnud oma kalendris arvestanud jooksumees Rainer Nõlvak.
Teeme Ära! oli planeeritud just selleks päevaks - 3.maiks.

Kui ma olin nädal aega varem selle toreda ettevõtmise kodulehelt leidnud Põhja-Tallinna kaardi ja selle kaardi pealt piisaval suure punase täpi, mis asus täpselt selle koha peal, Neeme tänava ja Neeme põigi nurgal, mis meie peret juba mitu aastat järjest häirinud on, siis oli selge, et jooksma pääsen ma mõnel teisel korral.

Registreerisin oma pere koristustiimiks, nimega "Neeme põik".

Eelmisel õhtul ajasin veel vene naabriprouadega juttu, kas nad on kuulnud ühisest koristamisest ja kas tulevad. Kuulnud nad olid üritusest, arvasid, et see toimub kaugel metsas, olid väga õnnelikud, et keegi sodihunnikule käed külge paneb. Ütlesid, et kui keegi ainult algataks, on nad kindlasti kohal.

Laupäeva hommikul kell 10.00 ei olnud peale vene naabrimuti ja tema tütre kedagi platsis. Tasapisi hakkasid aga järjest enamad naabrid ennast näole andma. Poole tunniga oli töö täie hooga käimas. Tulijad ütlesid, et piilusin, kas sa lähed, ja et kui lähed, et siis tulen kah. Nii need lood juba kord on...

Ka rohelise autoga jutukas MuPo käis meid ergutamas ja tõi lipujaamast kilekotte juured, vett ning isegi topsikutes hernesuppi. Tema jutust saime ka selle Neeme5 maja praeguse olukorra põhjustest rohkem aimu. Seda, et prügikollid kogu selle sodi sinna on kokku tassinud, sellest saime isegi aru.

Neeme5 on viimase 10 aasta jooksul põlenud kolmel korral. Peale esimest põlengut tunnistati maja elamiskõlbmatuks aga üks aktiivne vanamees (vist oli Tõnn) ajas asjad nii kaugele, et sai elektri ja vee tagasi ja ka elamise load korda (seda rääkisid vanemad elanikud). Aga eks poolpõlenud majas liikus igasugust rahvast ja tulekahjud olide kerged tulema. Viimane, koos ühe sissepõlejaga, toimus alles novembris 2007.



Ja kellele se maja siis õieti kuulub? Tuleb välja, et majal oli kunagi kaks omanikku, pooleldi linn ja teine pool oli erastatud. Hetkel on mõlemad pooled eraomanike käes, kellest üks on keegi tehase direktor ja teine vist suts vaesem mehike (siiski töötab, tollis). Ja koos ei suudeta ilmselt asju ajada.
MuPo on neile teinud hoiatustrahve 8 korda, viimane olimidagi 4300 krooni. Maksavad korralikult ära kah:)
Maja on vallasvara, krunt ei ole kinnistuna nende käes. See teeb ka müügi keeruliseks , kuigi mõlemad tahtvat sest nuhtlusest lahti saada.
Ja lammutada ka ei tohi, enne peab olema uue ehituse projekt!

Hoolitsema peaksid nad kruni eest sellegi poolest. Arusaadavalt ei olnud kumbagi tegelast laupäeval näha!

Ma ei taibanud suures koritamise tuhinas kohe pildiaparaati välja koukida, kolm tundi hiljem tehtud piltidelt paistab majaümbrus juba üpris lootustandev:




Kokku käis Neeme5 krundil koristamas umbes 15 inimest (ametlikult registreerituid oli vaid 4), s.h. kolm tublit abilist veoautoga prahi ära vedamisel. Suured tänud kõigile abilistele! Muidugi Nõlvaku tiimile eelkõige! Sest viis aastat olen iga päev sealt mööda läinud ja iga jumala kord mõelnud- saaks see s...a auk siin ükskord korda. Nüüd siis sai. Vähemalt hetkeks. Ja väga lihtsalt - inimesed tulid ja tegid korda.

Õhtul, uudistest teisi kaaskoristajaid vaadates, oli endal kah igatahes üks äraütlemata õnnis tunne!


Jookseme hiljem.
Juba sel pühapäeval, Tartu Jooksu n.n. Maratonil.

Kommentaare ei ole: