teisipäev, oktoober 02, 2007

Berliin 2007 ehk 27 km rekordtempos ja 10 km roomamist

Super!
2:04:26!
Uus maailmarekord Hailelt!


Lisaks pealkirjale veel seda, et erinevalt Hailest jaksasin ma hoida enda rekordilist 4 tunni tempot (alguses isegi 5:30 , hiljem planeeritud 5:40 minut) ilusasti kuni 25 km märgini.
Algus oli temperatuuri mõttes jahedavõitu ja soojem riietus isegi talutav.

.
Joosta oli tõeliselt mõnus. Kui ainult seda pusa all ei oleks:)


28 km kohal sai jõud otsa. Ilmselt sai otsustavaks üleliigselt soe varustus, lisaks reklaamsärgile oli mul veel all pikkade käistega jooksupusa (korra varem kogetud aps, krt, kas ma siis enda vigadest ei ole võimeline õppima!) või mis on tõenäolisem, tempo käis lihtsalt üle jõu. Sest nagu pidavat ütlema maratonitreener Rein Raspel (näe, minu tarkused kasvasid märgatavalt pärast treenitud äripäevlastega koosveedetud päevi!): "Mitte distants ei tapa vaid tempo tapab!"
Siin on Polari pool salvestatud andmed (mõned järsud kõikumised on tingitud traditsioonilisest ühenduse puudumisest Polar S1 jalaanduri ja RS200 kella vahel).

Vahemik 32-40 km olid piinavalt aeglased ja toru (ehk siis jalad) oli tühi mis tühi. Ka vajalikku signaali ei tulnud kusagilt.

Peale neljakümnendat mõistsin, et nüüd tuleb spurtida, muidu ei alistu ka minimum eesmärk - nelja ja poole tunni piir. 12 minutit jäi selleks aega.
Viimased kiiremad sammud.

Brandenburgi väravast sain küll selle ajaga läbi aga 195 meetrit tribüünide ees võtsid oma 40 sekundit.


Vähemalt paranes isiklik mark ülinapid 5 SEKUNDIT!
Uus tähis on nüüd 4:30:40!



Ajast tähtsam on muidugi emotsioon. Nagu kirjutas eilne Berliner Morgenpost:
Stimmung: Weltrekord
Organisatsion: Weltrekord
Haile: Weltrekord

Lõpp hea, kõik hea!

11 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Õnnitlen uue rekordi puhul. Tulevad meelde endagi jooksud, kus olen tempoga ennast tapnud. Võiks mõelda küll, et vigadest õpitakse, a kurat ei. Ikka sama reha peale:) 25-30km rekorditempos, et siis viimased 10 poolkoomas olla.

Anonüümne ütles ...

Jah aga ega vist muudmoodi rekordeid ei löö ka. Olen omal nahal tunda saanud, et kiire algus tapab teepeal küll ära, aga aeg on ikka parem. Kuigi siis peab psüühiline pool raudkõva olema, et lõpuni kannatada.

Marek Tihhonov ütles ...

Sa venitasid kirjutamisega nii kaua, et ma hakkasin juba muretsema, et jäidki sinna rajale :-)

Õnnitlen uue rekordi puhul.

Kidra ütles ...

Mina alustan igat maratoni ikkagi eelmise maratoni lõpu aja keskmise km tempos, s.t. ei ürita mitte eelmisest tulemusest paremat uuel võistlusel, vaid korrata olemasolevat aega. Minu võistlus-loogika on selles, et raja esimese poole üritan selliselt joosta nagu eelmise sama dist (maratoni) keskmine km aeg oli ja siis üldiselt on ka teine pool ikkagi kiirem, kergem ja parem, sest vahepeal on ju trenni tehtud :) Aga trennides ma mõtlen oma saavutatavatele tulevastele aegadele. Ma arvan, et see sobib minu psüühhikaga lihtsalt. Aga soovitan proovida ja unustada võistlusrajal rekordeid üritada - tee lõigu-trenne ja tempo-trenne selliste mõtestatusega. Küll siis hakkavad rekordid ka kergemini tulema. Iseenesest.

Igaljuhul - tubli tulemus!!! Respekt!

Rivo ütles ...

ma ikka imetlen, kuidas sa sel aastal alles hakkasid maratone jooksma, oled juba mitu lipanud ning tulemus pidevalt paraneb. tipuks ka kogemus ultrast. kihvt. küllap näeme maratonirajal (ja enne ja pärast) veelgi.

Anonüümne ütles ...

Endalgi oli 2 aastat tagasi nüüdseks, kui otsustasin end käsile võtta ja treenima hakata. Alguses oli isegi 5km selge piin. Aga pikapeale areng toimus ja kevadeks olin juba sellises vormis, et suutsin juba 20km trennis joosta: loogiline jätk oligi siis maraton. Areng on pidevalt toimunud nii lühikestes kui pikkades maades, kuni sügisese jalavigastuseni, mis ei pole lasknud mind kuu aega praktiliselt ühtegi jooksuliigutust teha. Õnneks asi hakkab paranema. Jaansoni jooksul juba polnud viga 37.19, aeg-tähtsam oli emotsioon, kuigi treenimatusest ei jõudnud lihtsalt joosta, aga jalg eriti enam ei valutanud. Kahju, et jalavigastuse tõttu üks hooaja eesmärke 3.15 maratonis jäi sel aastal saavutamata....(ülejäänud eesmärgid 10k alla 40min ja poolik alla 1:30 täitusid)

Anonüümne ütles ...

Martti sa ütlesid, et sa ostsid kella ja jooksu kiiruse anduri eraldi? Kust sa need eraldi said? Poed eriti ei müü. Mul selline jama juhtus, et jooksul pani jaansonil andur jala pealt minema, kuskil 5km peal, läksin küll tagasi, kammisin 5 ja 6km vahe jooksutrassil läbi, aga ei midagi:(. Igatahes viimased andmed on tulnud 5.05km mõõtmiselt.

Unknown ütles ...

Tänud õnnitlejatele!
Kiire algus oli uus kogemus ja sellest jäi päris hea enesetunne (noh, et suudan ja polegi nii hull).

Kidra,
Päris huvitav loogika sul. Ega ei või jah väga tempoga üle panna, kui esimene pool on OK, küll siis lõpus ka veel midagi torust tuleb. Mul oli see siiski esimene veidi kiirema algusega jooks, seni justkui longitud 6:30-7:00 kohe stardist.

Marek,
jah, ise kah piinlesin, Berliinis elasime hostelis, kus netti polnud ja wifi oli kah igal pool kas paroolitud või ainult a la Telecomi klientidele. Naaberhosteli valvelauas oli siiski olemas müntidega töötav arvutilaud, kuhu toppisid iga veerad tunni tagant laua alla boksi paar eurot sisse ja asi toimis:) Esimest korda nägin sellist!

Lauri,
S1 kiiruseanduri ostsin Rocc-al-Mare Sportlandist selle aasta maikuus. Eraldi müügis, hind oli 1800 kopikatega. Kui tahad, annan poole hinnaga ära - näpud peale "maratonidesuve" põhjas ja talv kah tulekul.

Anonüümne ütles ...

Ise olen aru saanud, et kui alguses jooksen alla 170 l/min pulsiga, siis kestan ka lõpuni. Kui lasen pulsi kõrgemaks, siis kukun ära. 10 viimast km on nagunii raske, ainuke vahe selles, kas läbin selle mõistliku alguse järel 52-54 minutiga, või käimine jooks vaheldumisi ja 1:10. Järgmiseks eesmärgiks ongi viimase 10km aeg alla 50 min viia, siit näen kõige suuremat varu lõpuaja parandamisele.

Timo ütles ...

Õnnitulused ka minu poolt. Loodan ise järgmine suvi oma esimese maratoni ära joosta. Eks siis oskan nendest kannatustest Teiega kaasa rääkida :)

Jõudu ja edu seniks !

Anonüümne ütles ...

Congratulations and very well done.
Finishline videos are up:
http://www.finisherclip.de/en/previews/index/16/4154/DSL/links

Regards
Erik Behrendt