kolmapäev, september 26, 2007

Eestlased üritavad Spartatlonil maailmarekordit

Reedel, vahetult enne "väikest Berliini maratoni", stardib Kreekas üks "Suur Jooks" - Spartatlon.

Tegemist on ühe raskeima ultrajooksuga Ateenast Spartasse, kus tuleb läbida 246 km, millest viimased 100 km kulgeb rada mägistel tõusudel (ka käed tuleb korraks maha panna) ja järskudel langustel.


Eelmisel aastal startis 292 jooksjat 34 maalt ja lõpetas 97 ultrajooksjat, nendest viimane, hollandlane Paul Kamphuis viis sekundit enne 36 tunnise ajalimiidi täitumist.

Meie mees Peeter Vennikas lõpetas 20-ndana(!!!), ajaga alla 31 ja poole tunni. Kallid põhjanaabrid olid alles kohtadel 58-62-75-84, seda vaatamata pikamajooksu populaarsusele ja umbes 100-le maratonile, mis aasta jooksul Soomes korraldatakse.



Kohad kohtadeks. Soomlased paistsid silma nelja lõpetajaga väikese (5 milj) rahvaarvu kohta- seda peeti Spartatloni üheks parimaks suhtarvuks. Sommidel oli millega uhkustada! Õigusega.


Sel aastal on kirjas on juba üle 300 jooksja. Nendest 3 on eestlased. Peeter Vennikas, Rain Vellerind ja Aivar Luud. Meestel on väike salaplaan, et kui kõik kolm õnnelikult laupäeval enne loojangut Spartas kuningas Leonidase kuju jalamit on suudelnud, siis on sellega ka omalaadne maailmarekord püstitatud. Vähemalt põhjanaabritele oleks sõbralikult ära tehtud:)



Kuidas võistlus kulgema hakkab, seda saate vaadata live results @ 28/9 14:00 alt reede pärastlõunast alates. Selleks ajaks on jooksjad juba 7 tundi rajal olnud. Igast kontrollpunktist tuuakse netis ära 20 parima nimed. Hoiame põialt, et taaskord oleks nende hulgas jälle tuttavaid nimesid. Ja et kõik kolm, Peeter, Rain ja Aivar suudaksid lõpetada!
Okkad päkkadesse!!!

1 kommentaar:

Marek Tihhonov ütles ...

Paistab, et lõpetas vaid Peeter Vennikas (26. koht, 32:06:00) ja teised eestlased murdis raske rada maha.

Ma ei kujuta absoluutselt ette, kuidas sellist distantsi on üldse võimalik läbida, kui aus olla...

Kuidas maraton läks, Martti?